Olet täällä

E-aineistot

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan yhteinen eKirjasto tarjoaa käyttöösi Ellibsin e-kirjoja sekä e-äänikirjoja. Palvelua voi käyttää kirjastokortilla ja pin-koodilla.
Flipsterissä on noin 50 eri aiheista, englanninkielistä aikakauslehteä. Käytettävissä kirjaston asiakaskoneilla ja kirjaston ulkopuolella omalla laitteella sekä Flipster-mobiilisovelluksella kirjautumalla palveluun omalla kirjastokortilla.
Sanoma- ja aikakauslehtiä ympäri maailman 60 eri kielellä (suomenkielistä aineistoa vain maksullisena). Käytettävissä kirjaston asiakaskoneilla ja PressReader-mobiilisovelluksella kirjastojen langattomissa asiakasverkoissa. Kirjaston langattoman verkon ulkopuolella palvelua voi käyttää myös 3 vuorokautta (72 tuntia) kirjaston langattomasta verkosta poistumisen jälkeen (Radiant Access -ominaisuus). PressReader-aineiston voi ladata omalle laitteelle ja se on käytettävissä kunnes asiakas itse poistaa sen.
Naxos music library on klassisen musiikin kuuntelupalvelu. Palvelussa on musiikkia yli 100 000 CD-levyn verran. Naxosia voi käyttää omilla laitteilla kirjaston ulkopuolella kirjautumalla palveluun omalla kirjastokortilla.
Soitonopetuksen verkkopalvelu (kitara, basso, rummut, koskettimet, äänitys, laulu, ukulele ja blues-huuliharppu). Yli 70 kurssia. Omista oheislaitteista riippuen myös viritys-, metronominkäyttö- ja äänitysmahdollisuus. Käytetään kirjautumalla palveluun omalla kirjastokortilla ja lainaamalla haluttu kurssi.
Monikielinen sanakirja joka kääntää 41 kielelle ja sisältää sekä yleiskielen että erikoisalojen sanastoa. Palvelussa on myös kieltenopetuksen oppitunteja ja kielioppia kahdeksalla kielellä. Pyydä kirjastosta käyttäjätunnus ja salasana palveluun. Salasana muuttuu puolivuosittain.
Kotimaisia sanomalehtiä digitaalisina näköislehtinä. Palvelun kautta voi lukea mm. Helsingin sanomia, Kalevaa ja Turun Sanomia. Käytettävissä kirjaston tiloissa kirjaston asiakaskoneilla tai omilla laitteilla kirjaston avoimessa langattomassa verkossa. Luettavissa on yli 200 kotimaista sanomalehteä.
Suosittuja, kotimaisia aikakauslehtiä digitaalisina näköislehtinä. Tarjolla on mm. Tiede, Kamera, Image ja Eeva. Käytettävissä kirjaston tiloissa kirjaston asiakaskoneilla tai omilla laitteilla kirjaston avoimessa langattomassa verkossa. Luettavissa on noin 140 kotimaista aikakauslehteä.