Tietokoneet ja tilat

Tilat

Reisjärven kirjasto toimii kolmessa kerroksessa: ylimmässä kerroksessa on nuorisotila, keskimmäisessä kerroksessa aikuisten kaunokirjallisuuden, lastenkirjallisuuden ja nuortenkirjallisuuden osasto. Alimmassa kerroksessa on aikuisten tietokirjallisuuden osasto ja taidenäyttelytila. Rakennuksessa on hissi.

Ylimmässä kerroksessa olevaa kokoustilaa on mahdollista vuokrata. Keskimmäisessä kerroksessa on mahdollista järjestää kirjallisuusiltoja tai muita pienimuotoisia yleisötilaisuuksia.

Tietokoneet

  Kirjastossa on käytössä kolme tietokonetta asiakkaiden Internet-käyttöä varten. Aika koneelle varataan lainaustiskiltä. Vuoroja annetaan yleensä tunniksi   kerrallaan, mutta työ- ja opiskelukäyttöön voi saada pidemmän ajan.

 Tulostaminen on mahdollista kirjastossa. Mustavalkoisista tulosteista viisi ensimmäistä sivua ovat maksuttomia ja seuraavat sivut maksavat 0,20 €/arkki.

 Kirjastossa toimii myös maksuton langaton asiakasverkko.

 

 Kopiointi ja digitointi

 Kirjastossa voi ottaa väri-ja mustavalkokopiota. Maksu määräytyy Reisjärven kunnanhallituksen määräämän hinnaston mukaan.

Reisjärven kunnankirjastossa on mahdollista siirtää VHS-kaseteille tallennettuja ohjelmia
DVD-levyille. Laitteet on tarkoitettu omatoimiseen käyttöön mutta henkilökunta auttaa tarvittaessa. Laitteiden käyttö on ilmaista.

Ohjeita:

  • Varaa aika etukäteen niin vältät turhan odottamisen.
    Ajan voi varata palvelutiskiltä henkilökohtaisesti tai puhelimitse
  • Tuo mukanasi tarvitsemasi tyhjät DVD-levyt.
  • Tallentaa voit seuraaville levytyypeille: DVD-R, DVD+R, DVD-RW ja DVD+RW
  • Samalle DVD-levylle voi siirtää materiaalia useammalta VHS-kasetilta
  • Siirto DVD-levylle kestää yhtä kauan kuin siirrettävä ohjelma. Katso, että ehdit kopioida tallenteesi kirjaston aukioloaikana. Viimeisen aukiolotunnin aikana ei ole mahdollista aloittaa kopiointia.