Linkkejä

CareerJet

Careerjet on hakukone työpaikan etsintään.

Studentum

Studentum auttaa sinua löytämään tietoa koulutuksista sekä niiden hakumenettelyistä

Suomen eduskunta

Eduskunnan virallinen sivusto. Asiat ja asiakirjat -osastosta löytyy runsaasti materiaalia lainvalmistelun taustatyöstä. Voit hakea tietoa myös kansanedustajista, niin nykyisistä kuin entisistäkin. Voit esimerkiksi tutkailla heidän puheenvuorojaan ja tekemiään aloitteita.

Suomi.fi

Suomi.fi tarjoaa julkiset palvelut kootusti yhdessä osoitteessa.

Elonet

Mikä oli Tauno Palon ensimmäinen elokuvarooli? Kuinka monessa elokuvassa Regina Linnanheimo näytteli? Kuka näyttelikään naispääosaa Hitchcockin Psykossa? Minä vuonna Renny Harlinin ohjaama Die Hard 2 valmistui, ja milloin se tuli ensi-iltaan Suomessa? Elonet vastaa näihin ja moneen muuhun kysymykseen.

Elonet sisältää tietoja kotimaisista ja Suomessa levitetyistä ulkomaisista elokuvista sekä niiden tekemiseen osallistuneista henkilöistä ja yhtiöistä.

Eurostat

Euroopan yhteisöjen tilastotoimisto Eurostat tuottaa ja julkaisee vertailukelpoisia tilastoja eurooppalaisella tasolla.

Fennica

FENNICA - Suomen kansallisbibliografia on luettelo suomalaisesta julkaisutuotannosta: kirjoista vuodesta 1488 lähtien, lehdistä vuodesta 1771, sarjajulkaisuista, kartoista sekä audiovisuaalisesta ja elektronisesta aineistosta. FENNICAsta löytyy myös satoja julkaisujen ennakkotietoja ja tietoja pienpainateryhmistä. Lisäksi FENNICAssa on tietoja ulkomailla ilmestyneistä kirjoista, joiden tekijä on suomalainen tai jotka koskevat Suomea.

Finlex

Finlex on oikeusministeriön ylläpitämä tietopankki, josta löydät ajantasaisen lainsäädännön.

Fono

Fono on Yleisradion ylläpitämä äänilevytietokanta. Se sisältää tiedot kaikista Yleisradion äänilevystöön vuodesta 1974 lähtien hankituista äänilevyistä. Lisäksi Fonoon on taannehtivasti syötetty tietoja äänilevystön vanhemmista kokoelmista. Näistä tärkeimmät ovat vuosien 1920-1960 suomalaiset 78 kierroksen levyt sekä vuosien 1955-1965 vinyylilevyt (vain populaarimusiikin osalta).

Kirjavinkkejä

Kirjavinkkejä aihepiireittäin

Sivupiiri

Sivupiiri.fi on paikka, jossa esitellään nuorten kirjallisuutta. Sivupiiri on osa Kirjasampoa.

Nuorisokirjailijoiden nettimatrikkeli

Näiltä sivuilta löydät lasten ja nuortenkirjallisuuden runsaudensarven, tuhat ja yksi tarinaa täynnä satua, seikkailua, jännitystä, romantiikkaa, scifiä, lemmikkejä, urheil

Oulun Arkki

Oulun Arkki sisältää vanhaa Pohjois-Pohjanmaata käsittelevää kirjallisuutta ja erilaisia pienpainatteita digitaalisessa muodossa. Pääpaino on kaunokirjallisuudessa ja historiallisissa kuvauksissa.